tisdag 12 november 2013

Pinterest

Om jag ser till mig själv i min roll som pedagog upplever jag ibland att jag kan fastna i gamla fotspår. Hjulet snurrar på och jag gör samma saker fler gånger. För att utmana mig själv som pedagog och få nya idéer för att komma vidare kan jag gå till mina kollegor för inspiration. Jag kan även gå till internet som har en uppsjö av idéer och inspiration. Det jag dock kan känna ibland är att det är svårt att veta var och hur jag ska leta. Några av de sidor som jag tycker är bra och som jag använder mig utav kan ni hitta här till höger under rubriken: Intressanta Webbsidor.

En av de sidor som jag tycker är väldigt intressant och inspirerande hittade jag för inte så länge sedan. Den heter Pinterest och är underbar, finns som webbsida (http://www.pinterest.com/) men även som app (Pinterest). Denna sida/app ger dig möjlighet att söka på vad du vill. Jag sökte på ordet: Outdoor play och fick upp en massa tips och idéer på hur lärmiljön ute kan utvecklas.

Om du sedan väljer att skapa ett konto på sidan kan du spara ner de idéer du gillar bäst i din egen "idé bank". På bilden till höger ser ni hur min sida ser ut. Jag kan sedan leta upp sidor som mina vänner  eller andra inspirerande människor har, då blir det ytterligare ett perspektiv i dela och lära.  För mig har denna sidan blivit en stor hjälp i min roll som pedagog. 

Jag tror och vågar nog säga att jag vet att det finns otroligt mycket bra sidor där ute i cyberspace som jag inte vet om. Om du som läser vet om en bra sida är du varmt välkomna att delge mig och de andra som läser denna sida. Ju mer vi delar och lär desto bättre blir det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar